.htaccess Kullanarak HTTPS - SSL Yönlendirmesi Yapma

Google'ın yaptığı son algoritma değişikliklerinden sonra SSL'in önemi bir nebze de olsa arttı. Ayrıca güvenlik standartları gereği de SSL barındırmak hayati önem taşıyor. Peki internette gezinirken gördüğümüz "https" yi sitemize nasıl entegre edebiliriz?

SSL için onlarca hizmet mevcuttur. Comodo vs. şeklinde bunları sıralamamız mümkün. Birçoğu ücretli olan bu hizmetlerin birkaç tanesi ise ücretsizdir. Sunucu, host firmaları da ücretsiz olarak bu sertifikaları dağıtmaktadır. Örneğin Güzel Hosting ücretsiz olarak SSL Sertifikası sunuyor. Hostunuz için alacağınız bu sertifikayı daha sonra sitenize entegre etmeniz gerekecektir.

SSL'iniz hostunuza tanımlandıktan sonra aslında https şeklinde giriş yapabilirsiniz. Fakat burada dikkat edilmesi gereken husus, http şeklinde de giriş yapılabilmesi. Bunu iptal ederek tüm bağlantıları https'ye yönlendirmeniz gerekecektir. Birkaç küçük işlem ile bunu yapmanız mümkün.

Doğuşhan BALCI'nın dogushan.com adresinde paylaşmış olduğu yazıyı incelerseniz .htaccess kullanarak rahatlıkla SSL yönlendirmesi yapabilirsiniz. Bu işlemler sonucunda birisi sitenize http şeklinde girerse ya da herhangi bir bağlantı http şeklinde olursa otomatik olarak https formatına dönüştürmektedir. Böylece hem Google nezdinde hem de kullanıcı nezdinde sorundan kurtulacaksınız.

.htaccess 'i bu amaç için kullanmak çok basit. https://www.dogushan.com/htaccess-ssl-https-yonlendirmesi-yapma/ adresinden detaylara ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ankara Su Tesisatı ve Kaçak Tespiti

Angry Birds Aslında Bir Başarı Hikayesi

En eski oyunlar