Barbie Oyunları

Barbie - onun tam adı aslında Barbara Millicent Roberts'dir. Barbie'nin yaratıcısı Amerikalı iş kadını Ruth Handler. Ruth 1950 yılında kızı Barbara Handler ve arkadaşlarının oyun tarzlarını inceledi ve çocukların aslında yetişkin kadın bebekleriyle oynamayı normal bebeklerden daha fazla sevdiklerini farketti.

barbie oyunları
Bu durumu farkeden Ruth gerçeğe çok yakın üç boyutlu bir bebek yapmaya karar verdi. Bir oyuncak şirketine teklif götürdü. Şirketin tüm yönetim kurulu üyeleri erkeklerden oluşmaktaydı ve Ruth'un teklifini pek ciddiye almadılar. Bunun sonrasında Ruth, Almanya'ya gidip orada satılan "Lilli" adlı oyuncak bebeklerden aldı.

Yetişkine benzeyen bir bebek yaptı, giysilerini tasarlaması için profesyonel bir terzi tuttu. Oyuncak şirketi yetkilileri bebeği inceleyip bu kez Ruth'u geri çeviremediler ve 1959 yılında Ruth'un kızından ismini alan ilk Barbie bebekleri piyasaya çıktı.

1990'lı yıllardan sonra Barbie dünyanın en çok satmış kız çocuklarının vazgeçilmez oyuncağı oldu, oyuncak dışında çarşafa, terliğe, perdeye çamaşıra, parfüme ve akla gelebilecek her türlü ürüne imza attı. Teknolojinin gelişmesiyle de Barbie oyunları olarak karşımıza çıktı.

Barbie oyunlarında çoğunlukla giydirme ve makyaj seçenekleri mevcuttur.

Güzel kıza yeni stiller ve süslemeler verilerek güzel görünmesi sağlanır.

Barbie elbise dikme oyunu, Barbie okul arkadaşları oyunu, araba park etme oyunu, dans elbseleri oyunu gibi çeşitli şekillerde karşımıza çıkmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ankara Su Tesisatı ve Kaçak Tespiti

Angry Birds Aslında Bir Başarı Hikayesi

En eski oyunlar