Angry Birds Aslında Bir Başarı Hikayesi


kızgın kuşlar
700 milyon kişi tarafından indirilen Angry Birds dünyanın en çok satan oyunu oldu.

2009 yılının eylül ayında iPhone için Finlandiyalı Niklas Hed, Mikael Hed ve Peter Vesterbacka tarafından üretilen Angry Birds oyunu rekorlar kırmaya devam edyor.

Üreticiler oyunun kendilerini zengin edeceğini hiç tahmin etmiyorlardı. Daha öncesinde 17 çalışanı olan Rovio adlı bir yazılım şirketi kurdular ve piyasaya 51 oyun sürdüler. Hiçbiri de gelir getirmedi...


Bir gün çalışanlarından biri kızgın kuşlar figürünü karaladı. Şirket son umut olarak bu figüre uygun bir oyun üretip biraz para kazanma yolunu seçti. 2009 yılında domuz gribi salgını vardı, bu nedenle de kızgın kuşlara rakip domuz figürleri seçildi.

100 bin dolara mal edilen "kızgın kuşlar", Apple Store’da 0.99 dolar karşılığında satışa sunuldu. Daha sonra yaklaşık 61 ülkede en çok satılan aplikasyon olmayı başardı. 700 milyon defa indirildi. Android işletim sistemi için tekrar hazırlanan Angry Birds bir rekora daha imza attı. 24 saat içinde 1 milyon kez indirildi. Oyun nedeniyle internet sitesi çöktü. Devamında iPad ve XBox versiyonları izledi. Oyunun sadece kendisi değil tişörtleri, hediyelik eşyaları bile yok sattı.

Daha önce iflasın eşiğinde olan şirket, dün açıklanan rakamlara göre 9 milyar dolar piyasa değerine ulaştı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ankara Su Tesisatı ve Kaçak Tespiti

En eski oyunlar