En çok oynanan oyunlar

En çok oynanan oyunlar başlığı altında tüm zamanların en çok oynanan oyunlarını biraraya getirip size sunuyoruz.

1. Half Life - Counter Strike
Birincimiz, tabii ki tüm zamanların en çok oynanan oyunu. Counter Strike, yoluna Half Life oyununun modifikasyonu olarak başladı. Birçok kişi 1.6 sürümünü (Half Life 1'i temel alan) daha iyi buluyor. Bazıları ise Counter Strike Source'u (yeni Half Life 2'yi temel alan) daha çekici buluyor. Hangisini seçerseniz seçin: Counter Strike, kült oyunlarda birinciliği hak ediyor.
2. StarCraft
Hiçbir devam oyun StarCraft kadar büyük bir başarı elde edemedi. Gerçek zamanlı strateji oyunu, seneler sonra bile "Brood Wars" eklentisi ile ulusal e-sporlar arasında gösteriliyor.

3. Maniac Mansion
LucasArts'ın macera oyunlarında kullanılan scriptlerin temelini oluşturan oyun tabii ki Maniac Mansion. Zira bu scriptler Point-and-Click (işaret et ve tıkla) programlamasını kolaylaştırıyor. Başarılı olduğu ise kesin: Maniac Mansion, bugünün görkemli macera oyunlarının bile üzerinde bir yere sahip.

4. The Secret of Monkey Island
Mizah ile çetin bilmeceler birleşiyor: Bu başarılı macera oyunu gizemini bugün bile koruyor. Anti-kahraman Guybrush Threepwood rolünde çılgın maceralar yaşıyor ve absürt karakterlerle tanışıyorsunuz. Oyunu oynamayanlara şiddetle tavsiye edilir.

5. World of Warcraft
9 milyondan fazla oyuncusu ile dünyanın en büyük online RPG oyunu olma unvanını taşıyor... Blizzard'ın Warcraft ile başardığını kimse kola kolay yapamaz. Sebepleri: Oyuna acemi olanlar bile atmosfere hemen alışıyor, ayrıca her zaman keşfedilecek yeni bir şeyler mevcut.

6. Civilization (seri)
Oyun sıra bazlı strateji fanlarına hitap ediyor. Fraxis firması tarafından geliştirilen Civilization'ın dördüncü bölümü 2005'te yayınlandı. Bu yıl içinde de "Civilization Revolution" çıkacak.

7. Grand Theft Auto (seri)
İlk iki GTA bölümünün kuş bakışı açısından kontrol edildiğini biliyor muydunuz? Daha sonraları Rockstar Games üçüncü şahıs bakış açısını oyuna ekledi.

8. Diablo (seri)
Aksiyon RPG türünün kurucusu... Blizzard Entertainment işi tamamen oyuncunun koleksiyon arzusuna bırakıyor. Yendiğiniz düşmanlar genellikle efsanevi nesneleri arkalarında bırakıyor ve bunlarla karakterinize özel güçler kazandırabiliyorsunuz.

9. Mafia
Illusion firmasının en popüler oyunu tabii ki Mafia. Yeni yetme bir mafya üyesi rolüne bürünüyorsunuz ve Lost Heaven şehrindeki görevleri yerine getiriyorsunuz. Oyunun devamı, yayıncı 2K Games tarafından duyuruldu.

10. Transport Tycoon
Oyunda insan ve malların farklı araçlarla transfer edilmesinden sorumlusunuz. Simülasyon türüne getirdiği farklı bakış açısı ile önemli bir kilometre taşı...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ankara Su Tesisatı ve Kaçak Tespiti

Angry Birds Aslında Bir Başarı Hikayesi

En eski oyunlar