2 Kişilik Oyunlar

Bir oyun teorisine göre oyunda en az 2 oyuncu bulunur ve akılcı hareket ettikleri gibi, kazanmak için en iyisini yaptıkları varsayılır. Genellikle oyunların sınıflandırılması  oyuncuların sayılarına göre yapılır. 2 kişilik, 3 kişilik veya (n) kişilik oyunlar kurulabilir.

2 kişilik oyunlarda 2 oyuncu bulunur. Oyun sırayla oynanır - bir 1. oyuncu bir 2. oyuncu şeklinde. İki oyuncuda sonraki olası hamlelerin hepsi hakkında bilgiye genellikle sahip olur.  Örneğin poker oyunu bu duruma uymaz, çünkü rakibimizin elindeki kartları bilemeyiz.
2 kişilik oyunlar

XOX oyunu 2 kişilik en eski oyunlara verilebilecek bir örnektir.

Bu oyunda 3X3 bir tahtaya sahipsiniz. Oyunculardan ilki X, ikincisi O hamlesini oynayabilmektedir. Bu oyunu sıkıldığınızda kağıt kalemle bile oynayabilirsiniz.


Çok büyük olmayan bir 3X3’lük matris boş kağıt üzerinde çizilir, bu matriste oyuna ilk başlayan oyuncu boş bir kareye X yazarak, diğer oyuncu da boş karelerden birine O yazarak hamlelerini sırayla oynarlar. Satırlarda, sütunlarda ve köşegenlerde aynı karakterleri (XXX veya OOO şeklinde) sağlayan ilk oyuncu oyunu kazanır. Boş alan kalmazsa o zaman oyun berabere tamamlanmış olur.

İnternet üzerinden online olarak oynayabileceğiniz çeşitli 2 kişilik oyunlar mevcuttur.
Blogumuzda bu oyunlara yer vereceğiz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ankara Su Tesisatı ve Kaçak Tespiti

Angry Birds Aslında Bir Başarı Hikayesi

En eski oyunlar